facebook

Събития

blue-full-photo-singapore-night-view-desktop-wallpaper_678x410_crop_478b24840a
28.09.2022 18:00
Събития

Представяне на криминалните романи „Двойна реалност“ и „Завръщане от сенките“ на Калина Тачева

НБУ в ЦЕНТЪРа, ул. „Г.С. Раковски“ 191Б 

Организатор:
НБУ в ЦЕНТЪРа

Водещ и музикално оформление:
Пресияна Панова

Модератор:
доц. Морис Фадел, д.ф.н. – ръководител на департамент „Нова българистика“, модератор на Читателски клуб на НБУ, литературен критик и историк

Участник:
Калина Тачева

Калина Тачева е магистър „Връзки с обществеността“ на департамент „Масови комуникации“ на Нов български университет. Страстта ѝ към писането и художествената литература са неотлъчна част от живота ѝ и през 2020 година Калина издава първия си роман – „Двойна реалност“, който поставя началото на писателската ѝ дейност в криминалния жанр. Книгата проследява разследването и залавянето на опасна престъпна организация, занимаваща се със секс трафик на територията на Лос Анджелис. 

Главната героиня – Августина Славова (Ава) – българска писателка, бивш профайлър, криминален психолог и частен детектив в Ню Йорк, тръгва по следите на престъпление, което я изправя срещу зло, което никога не си е представяла.

Макар историята, изпълнена с борба, страст, вълнение и силни емоции, да не е по действителен случай, сюжетът ѝ разглежда актуални проблеми от днешното общество.

Във втория си роман – „Завръщане от сенките“ (2022), Калина разказва за завръщането на писателката и бивш профайлър Ава в родината ѝ след шестгодишно странство. Съдбата среща героинята с убиец от миналото – обстоятелство, което я мотивира да разкрие злодея и да постави край на престъпленията.

Преди всичко обаче Ава трябва да се изправи срещу сенките в самата себе си…