facebook

Събития

1844651-copy_678x410_crop_478b24840a
08.06.2022 11:00
Събития

Представяне на Международната стипендиантска програма на Немската федерална фондация за околна среда

Корпус 1, зала 20



Организатори:
Център за кариерно развитие и обучителни ресурси и Немска федерална фондация за околна среда

Водещи:
Ваня Рътарова – Координатор на програмата за България
д-р Констанце Фурман – Координатор на програмата във фондацията



Участници:
Алумни и студенти на НБУ


Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) е най-голямата екологична фондация в Европа, създадена през 1990 г. В Средна и Източна Европа, вкл. и България, DBU е активна с международната си стипендиантска програма. Основната цел на програмата е подобряване на екологичната ситуация в България и Германия чрез работа върху актуален екологичен проблем. За целта програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендиантите трупат знания и опит, които да приложат на практика след завръщането си в България.


Г-жа Ваня Рътарова е бивш стипендиант на програмата, в момента е изпълнителен директор на една от най-големите екологични НПО в България – Българско дружество за защита на птиците.

Г-жа Констанце Фурман работи от дълги години във фондацията като освен за координацията на международната стипендиантска програма, отговаря и за финансираните от DBU проекти в областта на природното и културно наследство.