facebook

Събития

14-05_678x410_crop_478b24840a
14.05.2024 11:00
Събития

Представяне на новата студентска медия на НБУ New Blog 4U

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Участници:
д-р Евелина Андреева, доц, д-р Кристиян Постаджиян, Севда Шишманова, видео консултант, Светлана Тарашоева, редактор, и студентския редакционен екип, управителите на платформата Kazva.bg – Добромир Живков и Радослав Райков.

 

На 14 май в 11:00 часа в книжарница и галерия ,,НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе пресконференция за журналисти за представяне на новата студентска медия New Blog 4U пред българските медии.

 

Медията публикува изцяло авторско съдържание, създадено от студентски редакционен екип по теми, които интересуват младите хора в България.

Репортери, оператори, монтажисти, рекламисти, дигитални маркетинг специалисти на новата медийна платформа са студенти от различни департаменти на Нов български университет.

 

Медията стартира с две водещи каузи:

  • Стимулиране на четенето на книги от младите хора у нас.
  • Улесняване на студентите при търсене и намиране на работа и стаж.

На срещата с медиите ще бъдат представени за първи път резултатите от проучване „Как и какво четат младите и активни българи“, реализирано от студентския екип на NewBlog 4U (НБУ) и платформата kazva.bg (Добромир Живков и Радослав Райков) през февруари-март месец 2024.

В проучването са участвали 936 човека и са получени 13 279 отговора.

Ще бъде представена и идеята за създаване на банка „Човешки ресурси“, която медиите могат да използват, за да привлекат в техните екипи млади автори с цел създаване на съдържание, насочено към привличане на младежка аудитория.