facebook

Събития

op_678x410_crop_478b24840a
28.01.2016 13:00
Събития

Представяне на ОП НОИР и възможностите за кандидатстване

Обучение

Корпус 2, зала 110

Организатор:
гл. ас. д-р Евелина Христова

Водещ:
г-жа Светомира Калоянова, зам.-главен директор дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ на Министерство на образованието и науката

Модератор:
гл. ас. д-р Евелина Христова

Участници:
гл. ас. д-р Евелина Стайкова, д-р Мариета Цветкова. Лилия Колова, Мирослав Тодоров


На обучението ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ активно участва в усвояване на средствата от структурните фондове на Европейския съюз за целите на образованието и науката и реализирането на нова оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) за програмния период 2014-2020 г. Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ е определена за Управляващ орган на ОП НОИР.

Министерство на образованието и науката изпълнява функциите на Междинно звено по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОП РЧР) чрез Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“. Управлението на Оперативната програма се извършва от Управляващ орган – Министерство на труда и социалната политика и три междинни звена, които пряко отговарят за изпълнението на отделни приоритети по ОП РЧР.

Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ управлява приоритетни оси 3 „Подобряване качеството на образованието и обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика, основана на знанието“ и 4 „Подобряване на достъпа до образование и обучение“ от ОП РЧР.

Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ също така изпълнява функциите на изпълнителна агенция по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
В рамките на обучението ще бъдат представени вътрешните процедури на НБУ за кандидатстване по проекти и екипът за подкрепа за кандидатстване по ОПНОИР.


13- 14:30 ч.