facebook

Събития

flagarte-9-10_678x410_crop_478b24840a
09.10.2024 18:00
Добави в Google календар
Събития

Представяне на стихосбирката на Сесил Костадинова ,,Флаграте“

 

Книжарница и галерия "НБУ в ЦЕНТЪРа"

Водещ: Десислава Стоянова

 

„Флаграте“ е шестата книга на Сесил Костадинова и третата ѝ стихосбирка. За разлика от предишните стихосбирки, ограничени тематично – едната само с лирични и любовни творби, а другата – със социална насоченост, в новата авторката балансира между разума и чувствата. В добавка са включени няколко поеми, които жанрово могат да се отнесат към фентъзито. Не са пропуснати и любимите на Сесил хумористични стихове. Произведенията в книгата са структурирани в пет части: „Самодивско сърце“, „Някога, някъде“, „Тук и сега“, „Корени“ и „Шипка сол“.

 

Сесил Костадинова е родена в София. Завършва 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, ТУ - София като магистър по телекомуникационна техника и втора магистратура по маркетинг и бизнес комуникации в УНСС. Владее немски, английски, руски и испански език. Работи като ИТ мениджър, ИТ експерт по европейски проекти и консултант по внедряване на софтуерни продукти.

Публикувала е две стихосбирки – „Есенно сърце“ и „Мръщолевения“, два романа в жанра научна фантастика – „Каменни трохи“ и „Звездата на скитниците“, както и хумористичния фентъзи роман „Балагейски хроники“. Редактор е в триезичния сборник с афоризми „Мъжкото и женското тайнство“ на украинския писател и философ Назип Хамитов.

Сред дузината ѝ литературни отличия е първата награда в конкурса „Агоп Мелконян“ за фантастичен разказ. Творбата е включена в легендарната поредица „Библиотека Галактика“. Номинирана е за „Награда Лъчезар Станчев за поезия в сонет“. Много нейни творби са публикувани в алманаси, сборници, хартиени и електронни списания.

Член е на Съюза на свободните писатели в България.