facebook

Събития

img-0044_678x410_crop_478b24840a
12.06.2019 10:30
Събития

Представяне на технически помощни средства, софтуерни и хардуерни продукти за хора със зрителни увреждания

Корпус 1, Зала 20

Организатор:
Център за книгата, Библиотека

Водещ:
Райна Соколова – БГАСИСТ ООД

Модератор:
Атанас Иванов

Участници:
Студенти с нарушено зрение, преподаватели, представители на администрацията на НБУ, външни лица.

Представяне на иновативни продукти и технологии, които улесняват обучението на студенти с нарушено зрение, широка гама на технически помощни средства за ежедневието, обучението и професионалната реализация на децата и възрастните със зрителни увреждания.

Събитието има за цел да популяризира пред студенти и кандидат студенти с нарушено зрение новостите в техническите помощни средства и информационните технологии.

БГАсист ООД е създадена през 2007 г., за да предложи на българския пазар хардуерни и софтуерни продукти, както и услуги, специализирани за хора със зрителни увреждания. БГАсист е социално, специализирано предприятие, вписано в регистъра на Агенцията за хората с увреждания.

Компанията предлага широка гама продукти и услуги с висока социална стойност, отговарящи на нарастващите потребности и изисквания на клиентите с нарушено зрение.

Фирмата е член на Българската асоциация по информационни технологии БАИТ – най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България.

Основна специфика в дейността на фирмата е пренасянето на българския пазар на високотехнологични решения в областта на достъпните технологии и съобразяването им с изискванията на българския потребител – български език, регионални специфики, нормативна среда.

БГАсист е официален представител за България на световните лидери в производството на специализирани хардуерни и софтуерни продукти и помощни средства за хора със зрителни увреждания – Freedom Scientific, ViewPlus, IndexBraille и други.