facebook

Събития

manuel-villas-programata_678x410_crop_478b24840a
30.10.2020 11:20
Събития

Представяне на творчеството на Мануел Вилас

Галерия УниАрт


Организатори:

департамент „Нова българистика“
департамент „Чужди езици и култури“


Лектор:

Мануел Вилас


Модератори:
гл. ас. д-р Даниела Александрова,
доц. д-р Морис Фадел

Участници:
Преподаватели и студенти от програмите на департамент „Чужди езици и култури“ и департамент „Нова българистика“, участници в клуба по творческо писане, испанисти и преводачи, външни лица: Анхел Сантамария, отдел Образование на посолството на Кралство Испания


Мануел Вилас един от големите испански поети от своето поколение. Неговият стил естествено интегрира реалистичен дискурс с визионерски образи.

Голяма част от неговата поезия, както и романът „Радост“, са преведени на български език. Предстои издаването на български на романа му „Ордеса“ (Alfaguara, 2018), който е литературен феномен в Испания, с 14 издания за по-малко от година и над сто хиляди продадени копия. Това е книгата на 2018 г. за медии като El País, La Vanguardia, El Mundo, El Correo, наред с много други.

Колумнист в редица испански ежедневници като El País, ABC, и др. Носител на престижни литературни награди като „Планета“ и др. Съчетава творческата си дейност с работата си на преподавател в Айова Сити.

Изображение: El Mundo

Събитието ще се проведе при мерките, посочени в Заповед №РД-01-626/27.10.2020 г. параграф I, т.5 на Министъра на здравеопазването.