Събития

dsc-0113_678x410_crop_478b24840a
13.12.2017 16:30
Събития

Представяне на учебника „Основи на информатиката“ от авторски колектив на департамент „Информатика“

Център за книгата - книжарница, корпус 1

Организатор:
Център за книгата

Водещ:
доц. д-р Петя Асенова

Участници:
преподаватели и студенти от НБУ

Учебникът „Основи на информатиката“ е предназначен за студенти първокурсници от група специалности на Нов български университет, за които е важно да имат един минимум от знания за информатиката като наука и нейните приложения в различни сфери.

Едноименният курс е насочен към изграждане на съвременна обща картина за тази относително нова научна област, за нейните технически и технологични средства и възможностите им за приложение. Условно съдържанието се разделя на две основни групи - фундаментални и технологични, и е богато илюстрирано с примери. Материалът е структуриран в лекции, към всяка от които има въпроси и/или задачи, както и препоръчителна допълнителна информация. Изложеният материал позволява на студентите да се подготвят за текущи оценявания и финален изпит.

За написването на учебника са поканени преподаватели с дългогодишен опит, които имат експертиза в съответната област. Учебникът е основен текст по курса „Основи на информатиката“, но е полезно и интересно четиво за ученици от гимназиалната степен с повишен интерес към информатиката и технологиите, както и за всеки любознателен читател.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.