facebook

Събития

balneo-spa_678x410_crop_478b24840a
12.12.2023 16:20
Събития

Представяне на учебно издание „Балнеологичен, спа и уелнес туризъм“ с автори Милена Караилиева и Теодора Ризова

Корпус 1, Център за книгата, Книжарница


Организатори:
Център за книгата и департамент „Администрация и управление“


Водещи:
доц. д-р Милена Караилиева и доц. д-р Теодора Ризова



Модератор:
доц. д-р Евелина Христова

Участници:
Студенти от бакалавърска програма „Управление на туризма“- редовно и дистанционно обучение, магистърска програма „Управление на луксозното хотелиерство“- редовно обучение, алумни, преподаватели, специалисти от Специализираните болници за белнеолечение и профилактика в Република България, мениджъри от  туристическата индустрия.


Книгата представя ресурсния потенциал за развитие на Балнеологичния, СПА и Уелнес туризъм в България, анализирани са тенденциите  в развитието, търсенето и предлагането на туристическите услуги в този сектор на туризма. Книгата ще подпомогне подготовката на студентите в професионално направление 3. 9 Туризъм. Структурата и съдържанието са съобразени, както със съвременните изисквания за обучение в средните и висшите учебни заведения, така и с реалните потребности на туристическата практика.


Доц. д-р Милена Караилиева е доцент в направление „Туризъм“ на Нов български университет с дългогодишен преподавателски опит в курсовете и програмите по туризъм на НБУ. Автор е на множество публикации в областта на управлението на туризма, психологията на туристическото поведение и конкурентоспособността на туристическия продукт.

Доц. д-р Теодора Ризова е доцент в направление „Туризъм“ на Нов български университет. През 2013 г. е отличена със „Златен приз“ за висок професионализъм в обучението по туризъм в България. Автор е на многобройни публикации посветени на балнео, СПА и Уелнес туризма, както и е член на няколко редакционни колегии в тази сфера на науката.