facebook

Събития

nbu2015-1_678x410_crop_478b24840a
19.11.2016 11:00
Събития

Представяне на университета пред членовете на Софийски ученически съвет

Среща-дискусия със Софийски ученически съвет (СУС)

Корпус 1, 409 аудитория „Проф. Васил Стоилов“

Организатор:
Райчо Райчев (F83436) – Зам.-председател на клуб дебати към СС

Водещ:
Райчо Райчев – основател на Софийски ученически съвет

Участници:
представители на студенската общност на НБУ, на Студентски съвет на НБУ и председателите на ученическите съвети и парламенти, членуващи в Софийски ученически съвет

Събитието има за цел да запознае Софийски ученически съвет с възможностите за обучение и реализация, които Нов български университет може да предостави и по този начин членовете на СУС да припознаят НБУ като най-добрата алтернатива за ВУЗ в страната. Събитието има и стратегически характер, защото ще се начертаят примерни рамки на партньорство между студентската общност на НБУ и Софийски ученически съвет.

Софийски ученически съвет (СУС) е независима, доброволна, демократично самоуправляваща се и нерелигиозна ученическа организация. Всеки от членовете й представлява не само институцията, в която учи, но и себе си като човек на развитието и промяната. СУС работи името на това всеки ученик да получава по-добро образование, ползотворни социални контакти и да бъде част от извънкласни дейности, подпомагащи професионалната му ориентация и изграждането му като личност.

Целта на СУС е да събере дейните, интелигентни и мотивирани ученици в единна общност, обединена около решаване на проблеми в образователната система, методите на обучение, младежката безпътица и безработица в България. Изграждането на СУС е в следствие на активно развиващия се ученически парламентаризъм, създаден в отговор на потребностите от обмен на опит, мнения и решения на проблеми от всякакво естество. До момента в СУС членуват 54 столични училища.