facebook

Събития

info-vivian_678x410_crop_478b24840a
16.05.2018 11:00
Събития

Представяне на „Вивиан Уестуд“, биографична книга за „кралицата на пънк модата“ от издателство „Колибри“

Център за книгата – книжарница, корпус 1

Организатори:
Център за книгата
департамент „Дизайн“, бакалавърска програма „Мода“

Водещ:
Кремена Димитрова, издателство „Колибри“

Дискутанти:
гл. ас. д-р Яна Дворецка
инж. Татяна Пенчева

Участници:
преподаватели и студенти

Представянето на книга за модната икона Вивиан Уестуд е част от „Майски дни на модата 2018“. Съвместно с издателство „Колибри“ студенти от бакалавърска програма „Мода“ ще направят презентация за творчеството на известната дизайнерка. Ще бъдат показани видео-материали, уникални фотоси от ревюта и интересни факти за модните ú проекти.

За първи път в тази книга Дейм Вивиан Уестуд описва историята на бурния си живот в творчески тандем с Иън Кели, автор на биографии на редица прочути личности. Пламенната откровеност на Вивиан, изляла се на тези страници, примесена с проникновението на историка и приятеля Иън Кели, извайва завладяващ портрет на една магнетична личност.

Тя е известна като грандама на британската мода, една от най-влиятелните фигури в световните модни среди, кралица на пънк модата, жива легенда, икона на нашето време. В продължение на десетилетия медии и коментатори увенчават името на неподражаемата дизайнерка с хвалебствени определения. Ала може би онова, което толкова дълго я държи на върха, е нейната нестандартна, екстравагантна природа на вечна бунтарка, непобираща се в норми и рамки.