facebook

Събития

banner-info-3-12_678x410_crop_478b24840a
03.12.2019 17:30
Събития

Премиера на сборника „Пиеси за тайните“ и дискусия с авторите

Корпус 1, Център за книгата, книжарница

Организатор:
Конкурс за нова пиеса
Център за книгата


Модератор:
Георги Тенев


Участници:
Академичното жури на Конкус за нова пиеса, авторите на пиесите, автори-драматурзи на конкурса, преподаватели, студенти, гости и т.н

Това е третият сборник от поредицата на Конкурс за нова пиеса с текстове на авторите от Лабораторията за писане на пиеси, която издава НБУ. Сборникът съдържа пиесите от лабораторията на конкурса за 2019 г. на тема тайните.

В драматургичния клуб на конкурса ще бъде представен сборника и ще се дискутира върху пиесите заедно с авторите, академичното жури и участниците в клуба.

Георги Тенев е водещ на Драматургичния клуб от 2018 г. Той е драматург, сценарист, романист, журналист, режисьор и продуцент. Съосновател на Триумвиратос арт груп (1994) заедно с Явор Гърдев и Никола Тороманов. Постановки по негови текстове са играни в Германия, Франция, Русия и др.

Конкурс за нова пиеса се осъществява с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.