facebook

Събития

img-8962_678x410_crop_478b24840a
12.09.2016 10:00
Събития

Пресконференция – представяне на програма

Галерия УниАрт

Организатори:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение
BBU foundation

Водещ:
гл. ас. д-р Кирил Аврамов, зам.-ректор по научноизследователската и международната дейност

Модератор:
Мария Тумбева

Участници:
журналисти, външни участници, студенти  

Нов български университет и фондация BBU представят новосъздадената програма „BBU Startup School“. Това е първата университетска програма по предприемачество и бизнес, която събира на едно място академични преподаватели, представители на бизнеса и инвеститори, с цел да създаде новото поколение на бизнес лидери.

В програмата може да кандидатствa всеки навършил 18 г., притежаващ средно или висше образование.

В програмата ще бъдат приемани три типа кандидатури:
хора с идея, но без екип;
хора с идея и екип;
хора, които искат да се присъединят към чужд екип, но нямат собствена идея.

Това трябва да са хора, копнеещи да създават, хора, които не се крият от работа, хора, които не се страхуват да споделят своите идеи с другите.

Всички кандидатстват по един и същи начин: описват своите идеи и отговарят на няколко допълнителни въпроса, които да пояснят идеята им. Тези без идея провокираме да споделят как те биха променили или допълнили вече работеща идея, с цел да проверим техния начин на мислене.

Всички апликации ще бъдат прегледани от жури съставено от екип на BBU, екип от Нов български университет и консултанти от фонда Krypton Venture Capital.

Кандидатите, представили интересни идеи, ще бъдат поканени на интервю и психологически тест, с който целим да добием представа за профила на хората, които ще бъдат приети в програмата.

Успешно представилите се кандидати ще бъдат поканени, за да се присъединят към пилотния брой на BBU Startup School, който стартира на 28 ноември 2016 година.

Всички участници ще получат необходимата теоретична подготовка, доказано бизнес ноу-хау от нашите ментори, време за работа по реалните бизнес идеи, широка мрежа от контакти и срещи с инвеститори. Тези, които по някаква причина не успеят със стартирането на собствен стартъп на финала на програмата, ще са получили незаменими практически знания и умения. Така те ще са напълно готови да се присъединят към вече стартирали компании. Това ще е двустранен процес, който ще тече през цялото време на програмата – компаниите ще имат постоянен контакт с участниците и ще споделят обратна връзка за тяхната работа и качества, които притежават или трябва да бъдат развити.

Формата на обучение в BBU Startup School е целодневна и присъствена. Целта е една – максимален брой идеи да стартират като реални компании.

От понеделник до четвъртък в продължение на 9 месеца ще редуваме теория, съвети от хората в бизнеса и работа по проектите. Петъците са отделени за семинари, work shop-и, мотивиращи лекции и всичко онова, което не присъства в акредитираната програма, но е важно и полезно.

С всичко това искаме да отговорим на нуждите на младите хора и на тяхната динамика. Те искат да живеят днес, да се научат да създават, да приемат провалите и да продължават с нови сили утре. Нещо повече, BBU Startup School е акредитирана програма от Нов български университет, което означава, че всички участници, които имат желание, могат да продължат своето обучение в магистърската програма „Бизнес администрация“ (МБА програма) на НБУ.