facebook

Събития

5540_678x410_crop_478b24840a
10.10.2020 09:30
Събития

Професионално-квалификационна програма по Монтесори педагогика в гр. Пловдив


Организатор:
Училище за професионално и продължаващо обучение при НБУ


Лектори:

д-р Йорданка Пискова
 – детски психо-невролог; AMI – диплома 3-6 години, референт на Интернационалната Академия за рехабилитация на развитието, Мюнхен - Германия
Ренета Венева – психолог; AMI – диплома 3-6 години, Монтесори терапевт, референт на Интернационалната Академия за рехабилитация на развитието, Мюнхен - Германия
Симеон Чуканов – социален педагог;  Монтесори диплома от Лудвиг-Максимилиан Университет, Мюнхен за 3-6 и 6-12 години, Монтесори терапевт, референт на Интернационалната Академия за рехабилитация на развитието, Мюнхен – Германия


Участници:
- педагози с предучилищна и начална педагогика - бакалаври и магистри;
- социални педагози,
- специални педагози,
- психолози и логопеди.

Екипи от специалисти от центрове за обществена подкрепа и центрове за настаняване от семеен тип и други социални институции от различни области на страната, които работят с деца от 3 до 6-годишна възраст.
В обучението може да участват курсисти, както от Пловдив, така и от близките населени места, и от цялата страна.

Базирайки се на труда на френските лекари Жан Итар и Едуард Сеген, д-р Мария Монтесори създава метод за обучение на деца, който се основава на свободата, стремящ се най-вече към това да създава добри хора.
В гр. Пловдив е създадена устойчива и развиваща се Монтесори общност, като програмата ни по Монтесори педагогика придобива все по-широка популярност, както със засилен интерес, както от специалисти и експерти от страната, така и от професионалисти от чужбина.
Лекционният план на програмата ни по Монтесори педагогика покрива основните теоретични аспекти на Монтесори концепцията и включва усвояването на всички практически аспекти на работата с материала за децата на възраст от 3 до 6 години.

Продължителността на обучението е 2 семестъра (една учебна година) с регулярен и удобен съботно-неделен обучителен график (не всеки уикенд), подходящ за работещи през делничните дни курсисти.