facebook

Събития

img-0001_678x410_crop_478b24840a
14.03.2019 11:00
Събития

Пролетен дискусионен форум 2019 „Ученическо самоуправление“

Галерия УниАрт

Организатори:
Българска асоциация на частните училища (БАЧУ)
Училище за професионално продължаващо обучение (УППО) към НБУ

 

Дискусионен модел - участници и презентатори в дискусията са ученици от гимназиална степен на училищата – членове на БАЧУ, както и заинтересувани учители, университетски преподаватели, родители, общественици.


Водещ:
Радка Карагьозова – Координатор Дискусионен форум, Член на УС на БАЧУ, Директор на ЧСУ „Рьорих“

Участници:
ученици, преподаватели, студенти, външни участници с интерес към неформалните форми на образование.

От 2015 г. Форумът е част от Меморандума за съвместна дейност между БАЧУ и НБУ. Форумът използва модел на разговор, който търси вникване и разбиране в дълбочина, извличане на ценното от всички гледни точки, конструктивност и търсене на приложими решения. Целта е не само противопоставяне на гледни точки и доказване на правотата на една страна, а развиване на „поглед“ и усет за различни интерпретации и откриване на оптимални решения. Това създава увереност и ангажираност у младите хора, гради умение за изразяване на аргументирана лична или екипна позиция.

Събитието събира ежегодно между 35 и 50 гимназисти от столични училища, за да дебатират по избрана от тях тема. Във всяко издание участват експерти от различни обществени сфери, които партнират на младежите в изработването на позиция.

Тазгодишната тема на Форума „Ученическо самоуправление“ и участниците в дискусията са ученици от гимназиална степен на училищата – членове на БАЧУ.