facebook

Събития

2500639_678x410_crop_478b24840a
15.05.2024 11:00
Събития

Провеждане на практическо обучение в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН)

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“

Организатори:
департамент „Здравеопазване и социална работа“


Водещ:
Иванка Динева – изпълнителен директор на ИАМН


Модератор:
доц. д-р Полина Михова


Участници:
студенти от МП „Управление на здравеопазването“


На практическото обучение ще бъде представена цялостно дейността на ИАМН, както и как се осъществява контрола върху дейността на лечебните заведения, на медицинските дейности и на качеството на медицинската помощ в Република България.

В дискусионен режим ще бъдат обсъдени стъпките за провеждане на административните процедури и проверки за:

  • спазване правата на пациентите;
  • съответствие дали структурата, управлението и дейността на лечебните заведения са спрямо изискванията на закона;
  • спазването на медицинските стандарти – за качеството на диагностично-лечебния процес и оказваната медицинска помощ;
  • на утвърдените медицински стандарти от лечебните заведения; и др.

В хода на практиката, студентите ще имат възможността да се запознаят с процесите на медицинското одитиране, както и с методите за анализиране на ефективността и качеството на здравните услуги.

Практиката в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ представлява изключителна възможност за студентите да развият своите професионални мениджърски умения и да допринесат за подобряването на качеството на здравеопазването в страната.

 

Г-жа Иванка Динева работи в системата на здравеопазването от 2002 г. Започва като младши експерт „икономист" в районен офис към РЗОК – София столична и достига до длъжността главен експерт. От 2008 до 2012 г. е заемала последователно няколко длъжности в Централно управление на НЗОК – главен юрисконсулт, и.д. Началник на самостоятелен отдел „Правен" и Директор на дирекция „Правна".

От 2012 г. до началото на 2017 г. работи като консултант в частния сектор, адвокат към Софийска адвокатска колегия, Съветник на министъра на здравеопазването и подуправител на НЗОК в периода октомври 2015 -февруари 2017 г.

 

От май 2017 г. до декември 2020 г., г-жа Динева е съветник на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 г. до септември 2022 г., директор на Столичната здравна каса.