facebook

Събития

florentinska-nosht-1_678x410_crop_478b24840a
25.10.2022 18:00
Събития

Прожекция на филма „Флорентинска нощ“ и дискусия с неговите автори – Сотир и Пенко Гелеви

Корпус 3, Киносалон


Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“,
програма „Анимационно кино“


Водещи:
преп. Велислава Господинова, доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, гл. ас. д-р Севина Иванова, ас. Весела Данчева-Богданова, ас. Иван Богданов, преп. Йоана Атанасова


Модератор:
доц. д-р Невелина Попова


Дискутанти:
Сотир Гелев и Пенко Гелев


Участници:
преподаватели и студенти от програма „Анимационно кино“

Прожекция на филма „Флорентинска нощ“ - носител на голямата награда за български пълнометражен анимационен филм на ХVІІІ Световен фестивал на анимационния филм, Варна 2022г.

България, 2022, 76 мин.

Режисьор: Сотир Гелев

Продуцент и художник: Пенко Гелев

Аниматор: Благой Димитров

Композитор: Румен Бояджиев-син

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=QqU0kHTh3pI

„Флорентинска нощ“ е съставен от две паралелни истории и представлява романтичен разказ за странните проявления на любовта и за неочакваните препятствия пред нея, чието преодоляване води до също толкова неочаквани резултати. Сценарият е създаден по мотиви от незавършения едноименен роман на Хайнрих Хайне и от „Сонатата на дявола“ на Жерар дьо Нервал.

 

 

Филмът ще бъде представен лично от неговите автори – Сотир и Пенко Гелеви, с които след прожекцията ще бъде проведен разговор дискусия с модератор доц. д-р Невелина Попова.

 

 

Студентите от програма „Анимационно кино“ ще имат възможност не само да гледат „Флорентинска нощ“, но и да разберат повече за процеса на работа по подобна предизвикателна пълнометражна анимационна продукция. Срещата с авторите е най-добрият начин за по-задълбочен досег с една творба, за вникване в същината на нейната идея и осъзнаване на творческия път за нейното реализиране.

 

В екипа на водещите семинара са: преп. Велислава Господинова, доц. д-р Невелина Попова, д-р Пенчо Кунчев, гл. ас. д-р Севина Иванова, ас. Весела Данчева-Богданова, ас. Иван Богданов, преп. Йоана Атанасова и Йосиф Кокончев.