facebook

Събития

lone-survivor-event_678x410_crop_478b24840a
09.03.2017 18:00
Събития

Прожекция на филма „Последният оцелял“

Lone Survivor

Корпус 1, Аула

Организатор:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес“
Киноклуб НБУ

Държава: САЩ

Година: 2013

Времетраене: 121 минути

Сценарист: Питър Бърг

Режисьор: Питър Бърг

В ролите: Александър Лудвиг, Емил Хирш, Ерик Бана, Марк Уолбърг, Тейлър Кич, Бен Фостър

По бестселъра на „Ню Йорк Таймс“, разказващ истинска история за героизъм, кураж и издръжливост, „Последният оцелял“ е невероятния разказ за четирима военноморски тюлена на тайна мисия за неутрализирането на висш офицер в Ал Кайда, които попадат в капан на врага в афганистанските планини. Изправени пред невъзможно морално решение, малката група е изолирана от всякаква помощ и обградена от превъзхождащите ги талибански сили, готови за война.

Маркъс Лътрел, войник от американската армия, заедно с трима други войници се насочва към провинциален район на Афганистан където трябва да залови или убие Адмад Шад – един от лидерите на терористичната групировка Ал Кайда. Малко след пристигането си на мястото, войниците попадат в клопка и са принудени да се сражават с огромен брой талибански бойци.

С изключение на Лътрел, всички от екипа му са убити, а пристигащия като подкрепление хеликоптер с общо осем войника на борда е свален от терористите. Лътрел оцелява единствено благодарение на група афганистански селяни, които го крият в домовете си в продължение на дни и в крайна сметка му помагат да напусне района.