Събития

1920x1080-izbori-nbu2-artboard-3_678x410_crop_478b24840a
18.03.2021 16:30
Събития

Публична дискусия „Има ли алтернатива демокрацията у нас?“

Онлайн
Meeting ID 845 9615 4231
Passcode 298939


Организатор:
департамент „Политически науки“


Водещи:
д-р Живко Минков и доц. Борис ПопивановМодератор:
д-р Ирена Тодорова

Целта на инициативата е да се засили връзката между новото поколение политолози от Нов български университет и СУ „Св. Климент Охридски“ чрез дебати посветени на предстоящите избори в България. Наред с това, участниците от департамента по политически науки на НБУ се стремят да създадат условия за истински академичен разговор за политика във формат, който изисква и позволява разгръщането на научния дебат. Темите, които ще бъдат поставени за обсъждане обхващат широк кръг от проблемни полета, които пряко засягат качеството на демокрацията и изборния процес в България.

Живко Минков е доктор по политически науки и преподавател в департамент „Политически науки“ на НБУ. Експерт по социални и образователни политики. Има тесен интерес и опит в изследването на демокрацията, нейните проявления и институции. Член на Българска асоциация по политология.

Борис Попиванов е доцент по политология и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски. Преподава политически системи и идеологии. Автор е на книгите „Новият избирател“ и „Променящи се образи на лявото в България“. Член на Българска асоциация по политология.