Събития

thumb-1200x630_678x410_crop_478b24840a
25.02.2021 16:30
Събития

Публична дискусия „Избирателната активност: политици на ръба“

Онлайн
Meeting ID 848 2530 7438
Passcode 636167Организатори:
департамент „Политически науки“
Център за книгата


Лектори:
д-р Димитър Ганев и Христо Панчугов


Модератор:
д-р Ирена Тодорова


Участници:
политолози от НБУ и СУ „Свети Климент Охридски“


Целта на инициативата е да се засили връзката между новото поколение политолози от Нов български университет и СУ „Св. Климент Охридски“ чрез дебати посветени на предстоящите избори в България. Наред с това, участниците от департамента по политически науки на НБУ се стремят да създадат условия за истински академичен разговор за политика във формат, който изисква и позволява разгръщането на научния дебат. Темите, които ще бъдат поставени за обсъждане обхващат широк кръг от проблемни полета, които пряко засягат качеството на демокрацията и изборния процес в България.

Димитър Ганев е доктор по политология и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски. Политически анализатор и съосновнател на изследователски център „Тренд“. Автор на книгата „Пътят на Конституцията“. Член на Българска асоциация по политология.

Христо Панчугов е част от преподавателския екип на департамента по политически науки на НБУ. Има богата експертиза в областта на външната политика, ПР, образователни политики, избори и избирателни системи. Христо Панчугов е популярен и със своята политическа обществена дейност.Изображение: в. Монитор