facebook

Събития

8-noemvri_678x410_crop_478b24840a
08.11.2024 18:00
Добави в Google календар
Събития

Публична дискусия: ,,Избори като никои други – битката за Американската мечта“

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“



Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Участници:
Модератор на дискусията:гл. ас. д-р Любомир Стефанов,
дискутанти гл. ас. д-р Ирена Тодорова и д-р Христо Панчугов.

 

Събитието ще бъде достъпно и онлайн.

 

Една дискусия посветена на резултата от надпреварата в САЩ между Доналд Тръмп и Камала Харис.

Каква беше голямата тема на отминалата кампания и как новият обитател на Белия дом ще започне да „подрежда“ САЩ и света? Има ли по-благоприятен президент за Европа и защо? А за България?

В каква кондиция са Републиканците и Демократите и как тяхното поведение оформя политическия пейзаж и дневния ред на американците в средносрочен и дългосрочен хоризонт?

 

Департамент „Политически науки“ на НБУ има удоволствието да ви покани да потърсим отговори на всички тези, а и други въпроси на дискусия в ,,НБУ в ЦЕНТЪРа“ на 08.11.2024 г. от 18 ч. Дискусията е отворена за всички, които имат интерес да чуят академичен прочит и разказ на случилото и случващото се отвъд Атлантика. Ще предложим на вашето внимание различни гледни точки защо изходът от тези избори изглежда като че ли по-важен от други и какво влияние изходът от тях (ще)има върху заобикалящия ни свят. Независимо дали споделяте мнението, че САЩ са водещата суперсила днес, тяхното поведение в домашен и световен план е както индикатор, така и показател за динамиката на редица сложни процеси, оформящи в не малка степен живота ни днес, а и в бъдеще.