Събития

1920x1080-izbori-nbu2-artboard-2_678x410_crop_478b24840a
11.03.2021 16:30
Събития

Публична дискусия „Колко „тежи“ един мандат: има ли „справедлива“ избирателна система?“

Онлайн
Meeting ID 844 4282 9306
Passcode 328817
YouTubeОрганизатор:
департамент „Политически науки“


Водещи:
д-р Георги Проданов и Даниел Стефанов  Модератор:
д-р Ирена Тодорова


Целта на инициативата е да се засили връзката между новото поколение политолози от Нов български университет и СУ „Св. Климент Охридски“ чрез дебати посветени на предстоящите избори в България. Наред с това, участниците от департамента по политически науки на НБУ се стремят да създадат условия за истински академичен разговор за политика във формат, който изисква и позволява разгръщането на научния дебат. Темите, които ще бъдат поставени за обсъждане обхващат широк кръг от проблемни полета, които пряко засягат качеството на демокрацията и изборния процес в България.


Георги Проданов е доктор по политически науки и преподавател в департамент „Политически науки“ на НБУ. Изследователските му интереси са предимно в областта на политическото лидерство, политическите партии и технологията на изборния процес. Член на Българска асоциация по политология.

Даниел Стефанов е преподавател в програмата по политически науки на английски език в  департамент „Политически науки“ на НБУ. Политолог и експерт по изборен процес. Участва в множество доклади и документи посветени на изборните правила и изборния кодекс.