facebook

Събития

2633002-copy_678x410_crop_478b24840a
18.10.2022 14:30
Събития

Публична лекция „Дигитален скрининг на детското развитие PTESS“

Заседателна зала на Библиотеката, НБУ

ZOOM live streaming

Код за достъп: 216783


Организатор:
департамент „Здравеопазване и социална работа“


Лектор:
Нина Йорданова – докторант на самостоятелна подготовка към департамент „Здравеопазване и социална работа“


Модератор:
доц. д-р Полина Михова


Участници:
Ще бъдат поканени да се включат на живо и/или онлайн студенти по психология, медицина, социална работа, специална педагогика, логопедия, обществено здраве, медицинска информатика и телекомуникации от НБУ и други университети, специалисти от помагащи професии чрез връзки с техните професионални общности и организации, хора с нарушения и техните семейства чрез пациентските групи, организации и НПО, представители на медиите и държавните институции.


PTESSе първата дигитална платформа за скрининг на детско развитие в България. Платформата има две функционалности – самооценка на детското развитие за родители и оценка на уменията за учене през игра за специалисти. Платформата е свързана и с първото в България мобилно приложение в сферата на логопедичната практика „Намери логопед“.


Нина Йорданова е логопед по образование, като е създател и учредител на Пумпелина, която се реализира от 01.03.2007г. като център за работа с деца. В момента функционира, като клиника за стимулиране на комуникацията за деца от 0 до 14год. и за възрастни от 14 до 90 години, като ежегодно консултира и помага на около 500 семейства от София и страната.