Събития

untitled-1_678x410_crop_478b24840a milko_678x410_crop_478b24840a
08.06.2018 18:30
Събития

Публична лекция „Дизайн студио: Бижута“

В рамките на „Майски дни на модата“ 2018

„Beta haus“, ул. Крум Попов 56-58“

Организатор:
департамент „Дизайн“

Лектор:
Милко Бояров

Модератор:
Татяна Георгиева

Участници:
студенти НБУ, студенти НХА, дизайнери, гости

На 8 юни 2018 г. Милко Бояров ще изнесе лекция в София, той ще бъде гост на „Майски дни на модата“, един съвместен проект на НБУ и Balkan Fashion Week. Пред гостите лекторът ще разкаже за работата си, за конкурсите, в които е участвал, за неговото ноу хау. 
Лекцията ще бъде придружена с презентация на творческата му работа и голяма част от неговите изключителни бижута. 

Да отраснеш в София, да решиш, че искаш да се занимаваш с изкуство и изведнъж да започнеш да претворяваш бъдещето със своите бижута – така накратко може да се опише творческия път на Милко Бояров. Той е един от онези млади българи, чиито имена се чуват по целия свят, а бижутата му спират дъха.
Благодарение на дипломната му колекция „Be Visible“ от 2012 година, името на Милко достига до Vogue и италианското издание на ELLE. Реализирал е много изложби, работил е със Swarovski и е печелил първо място в престижния конкурс International Talent Support в раздел „Бижута“ със серията „Infinity“. 
В момента Милко работи и живее в Цюрих. Начинът, по който дизайнерът вижда и си представя дамските бижута, е крайно алтернативен и интересен – те са продукт на талант, фантазия, труд, безсънни нощи, той продължава да прави бижута извън познатите ни концепции и успешно развива своя талант извън България.