facebook

Събития

italiano_678x410_crop_478b24840a
09.03.2017 16:30
Събития

Публична лекция „Европа във времето на Брекзит“

Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“

Организатори:
Нов български университет
Посолство на Италия в София

Лектор:
проф. Раймондо Каджиано де Адзеверо, Sapienza - Univertsità di Roma


За „Европа във времето на Брекзит“ ще говори проф. Раймондо Каджиано де Адзеверо - професор по демография в университета в Рим La Sapienza и заместник-ректор по институционалните и международни отношения в същия университет.
 
Научните интереси и текущите изследователски линии на проф. де Адзеверо са в областта на стареенето и подмладяването на населението, международната миграция, демографската конвергенция, населението и границите, политиките за населението и италианското население. 

Проф. де Адзеверо е председател в ЮНЕСКО на „Население, миграции и развитие“. Той е директор и на EuroSapienza Center и на CUIA (италиански университет Консорциум за Аржентина).

След като се дипломира по бизнес и икономика в университета в Рим, La Sapienza, той разширява научните си търсения в следдипломни курсове в университетите на Santander, Париж, Ница, и Johns Hopkins University, Bologna Center. Съвместно с Министерството на външните работи работи за статистически и демографски въпроси, свързани с основните международни организации. В това си качество той е бил член на италианската делегация на европейски и световни конференции през 1974, 1982, 1984, 1993, 1994 и 2005 година.

На няколко пъти е изготвил изследователски доклади по проблемите на миграцията и изследвания на населението за различните администрации и международни организации.

Проф. де Адзеверо на Европейския комитет за населението на Съвета на Европа (Страсбург). Бил е и научен секретар на Националния комитет за населението в Кабинета на Премиера на италианското правителство, Министерството на социалните въпроси.