facebook

Събития

991-ratio-sofiia_678x410_crop_478b24840a
30.11.2022 11:00
Събития

Публична лекция „Град София – настояще и бъдеще “

Корпус 2, зала 111


Организатори:
департамент „Архитектура“
проф. Пеньо Столаров


Лектор:
арх. Здравко Здравков


Модератор:
проф. Пеньо Столаров


Участници:
студенти от департамента, гости и преподаватели


Академичното Архитектурно Ателие – ААА към МФ на НБУ организира публична лекция на гл. арх. на гр. София – арх. Здравко Здравков на тема София – настояще и бъдеще, която ще се проведе на 30 ноември от 11:00 часа в НБУ.


Арх. Здравко Здравков е основател и ръководител на архитектурни бюра „Квадра 04“ ЕООД и „Инфраконсулт груп“ ООД. През 2000 г. оглавява отдел „Градоустройство“ в община Плевен, а през 2004 г. заема длъжността главен архитект на община Червен бряг в продължение на четири години. От 2008 г. се занимава изцяло с частна практика в областта на инвестиционното проектиране и управлението на инвестиционни проекти.

 

Автор е на проекта за реконструкция на Градски стадион в Ловеч, който се нарежда сред най-високо категоризираните от УЕФА съоръжения в родната „А“ група. Проектира множество жилищни сгради и еднофамилни къщи, както и съпътстващи обекти на инженерната инфраструктура – железопътни гари, бензиностанции. По негови проекти са изпълнени редица производствени предприятия, както и автомобилният завод на Great Wall Motors в България.

 

През месец април 2016 г. печели конкурса за избор на Главен архитект на Столична община. На 16 май 2016 г. встъпва в длъжност Главен архитект на Столична община и ръководител на Направление „Архитектура и градоустройство“. Печели конкурса за главен архитект с концепцията си за управление на системата и процеса на градско планиране и развитие на Столична община.


Изображение: DarikNews