facebook

Събития

1333588-copy_678x410_crop_478b24840a
04.03.2020 16:20
Събития

Публична лекция и представяне на резултати от изследване „Комуникация: Въздух“

Корпус 2, зала 308

Организатор:
Лаборатория за качество на въздуха в НБУ

Съ-организатор:
департамент „Масови комуникации“

Водещ:
д-р Кремена Георгиева

Модератор:
доц. д-р Евелина Христова

Участници:
студенти, преподаватели, членове на университетската администрация, представители на гражданското общество, експерти, гости на НБУ


Събитието е част от поредица от прояви на Лабораторията за анализ и политика на въздуха в НБУ, целящи да повишат гражданската осведоменост и култура по отношение на компонентите на въздуха, както и на факторите, определящи неговото качество. Лекцията ще прдстави основни точки от комуникацията на един въпрос с несъмнена актуалност – качеството на въздуха в големите градове и опита на лектора по отношение на управление на комуникационни проекти в гр. София.

Ще бъдат представени и резултатите от изследване „Чистотата на въздуха и моето отношение по темата“, провеждано сред академичната общност на НБУ и част от курсов проект на студенти в бакалавърска програма „Връзки с обществеността“ под ръководството на доц. д-р Евелина Христова

Събитието се организира в рамките на проект Air Quality Lab of NBU - Network for Social Learning Retated to Quality and Environmental Protection (Лаборатория за качество на въздуха в НБУ – Мрежа за обществена осведоменост за качеството на въздуха и околната среда), финансиран от Европейски климатична фондация (European Climate Foundation).

Кремена Георгиева е доктор по реторика и ПР. Тя е практик с повече от 15 години опит в масовите комуникации, като през последните шест години специализира в обществените комуникации. Специалността й са кризисните комуникации. Оглавявала е комуникациите в министерството на околната среда и водите и в министерството на труда и социалната политика. В последните 3 години тя е част от екипа на Столична община и отговаря за управлението на комуникацията на зелените теми там. Носител е на множество награди за успешни комуникации, включително и на 1во място на наградите „ПР Приз“ за комуникацията на пенсионната реформа.