facebook

Събития

pexels-andre-furtado-1264210_678x410_crop_478b24840a
15.12.2023 11:00
Събития

Публична лекция „Как да постигнем правилна експозиция и точен цвят – работа със светломер и колориметър“

Корпус 1, зала 409



Организатори:
Клуб „Фотографска работилница“; БП „Фотография и видеография“


Водещ:
Иван Масларов - Джъмбо



Модератори:
доц. д-р Енчо Найденов, гл. ас. Д-р Ангел Коцев



Участници:
Събитието е общо университетско. Студенти с интереси към фотография и видеография, операторство за кино и телевизия, изобразителни изкуства, графичен дизайн, реклама, анимационно кино и др. 


В откритата лекция ще се разгледат теоретични и практически похвати за работа със светломер и колориметър. Правилното цветопредаване и точната експозиция са основа за изграждане на творческо съдържание във всяка фотографска, кино и видео продукция. Постигането на желаното от автора светлотонално и цветово съотношение създава определено психологическо усещане у зрителя. Правилното и аргументирано използване  дава възможност за по-точно предаване на историята, сюжета на дадена сцена.

 

Иван Масларов - Джъмбо се занимава професионално с фотография повече от 25 години. Завършва фотография първо в Националната гимназия по полиграфия и фотография, след това в Нюйоркския институт за фотография и учи операторско майсторство в НАТФИЗ.

Има дългогодишен професионален опит като фотограф и оператор в кинопродукции, модна и рекламна фотография, а известно време са занимава и със сватбена фотография. През годините и до днес дава професионални консултации в сферата на фотографията и работи с водещите марки за фотографска техника в България. Води обучения и подготвя кадри за водещи фотографски вериги в страната, както и често е гост лектор на различни събития за фотографска техника и осветление. Области на професионален интерес: Фотография, осветление, видео и операторско майсторство, съвременни фотографски технологии

 

Има над 12 самостоятелни изложби зад гърба си, награди от конкурси на Фото Форум и Фотоваканция, Участия в български и международни фотографски салони.