facebook

Събития

dibla_678x410_crop_478b24840a
26.02.2016 11:00
Събития

Публична лекция на Генчо Гоев в НБУ

Галерия „УниАрт“

Организатори:
департамент „Дизайн“
Асоциация на интериорните дизайнери в България

Лектор:
Генчо Гоев

Модератори:
доц. Банко Банков,
доц. д-р Борис Сергинов

Поканили сме интериорния дизайнер Генчо Гоев, който е основател и създател на интернет платформата DIBLA, която представя интериорни дизайнери и техните проекти.

Темата е „Онлайн платформата dibla.com – популяризиране на дизайна в България“.

„Ще представя новите възможности в сайта и как се гради онлайн присъствие. Принципи за подбор на дизайнер. И как се стартира кариера в дизайна.

Сайтът е създаден през 2003 г. с общите усилия на един от най-спряганите имена в интериорния и продуктов дизайн в страната. Водени от желанието да се създадем среда, в която дизайнери и възложители да си партнират.

През 2014 придобива изцяло обновен и актуален вид на онлайн платформа, която позволява създаването на професионални профили.

Към днешна дата сайтът се посещава от над 60 000 потребители и над 30 водещи компании се консултират с екипа му при избор на дизайнери.“


#‎Борса‬ за млади таланти – www.grid-designlab.com
‪#‎Професионална‬ платформа за дизайнери – www.dibla.com‬

Генчо Гоев завършва художественото училище в Трявна, по-късно учи инженерен дизайн в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Преди да основе собствено студио за интериорен дзиайн – ГОЕВ ЕООД, пътят му минава през фирма „Елис”, Габрово, където усвоява детайлите при изграждането на корпусна мебел, а после и през „Хералд”, Габрово и „Интериор 46” в Русе, където работи като дизайнер.

През годините Гоев печели множество престижни награди. За приноса си в дизайна е носител на отличия, включително „Дизайнер на годината” и „Най-проспериращ млад дизайнер”, които печели през 2005 г. само на 22-годишна възраст.

Признание за работата му е фактът, че марки като Denyl, Wrangler, Lee, RIFLE, Kappa, REPLAY, Pierre Cardin, Аполон и др. му поверяват интериора на магазините си. През 2011 г. разширява дейността си със създаването на Дизайн център Desense – проект, който успешно налага предлагането на дизайн от А до Я във всичките му познати форми. Дизайнер и консултант на Бизнес парк Русе. Избран от Община Русе за един от основните и ключови кадри в кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата.

Гоев е един от създателите на виртуално сдружение на дизайнерите на мебели и интериор dibla.com, а отскоро и нейн нов собственик. Има амбицията да превърне платформата в първата по рода си в България професионална среда за възлагане на поръчки между клиенти и дизайнери.