facebook

Събития

img-4845_678x410_crop_478b24840a
01.03.2018 19:00
Събития

Публична лекция „Подвигът и другото“

Публична лекция на Йордан Камджалов

Корпус 1, Аула

Организатор:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение
департамент „Кино, реклама и шоу бизнес“ 

Лектор:
Йордан Камджалов

Модератор:
гл. ас. д-р Евелина Христова

Дискутант:
Соня Момчилова

Участници:
студенти, външни участници и гости

Гостът е български диригент покорил световната класическа сцена. Носител е на най-престижните награди за класическа музика. НАСА кръщават на негово име астероид, като обявяват, че „той свързва света на музиката с очарованието на Вселената“. Посланик на българската култура по света (Superbrands International).

Темата на събитието е във връзка със знаменателните дати в мартенския календар на народната памет, националната история и етнографското наследство. Настоящето. Бъдещето. Визионерът ще постави важни въпроси от регионално и глобално естество като: Каква е ролята на модерния човек в социално- политическите процеси, каква е цената на успеха и признанието, как се добива световна популярност и какви са отговорностите на известните хора пред народа им и човечеството.

В България основава фонадация с цел подпомагане развитието на млади български таланти. Създава Нов концептуален културен проект в лицето на GENESIS ORCHESTRA и Музикална лаборатория за човека. Как се мениджира най-големия хор, оркестър и защо България трябва да пее.

По стъпките на опита и експерименти с класиката, броени дни преди концерт в България със световно известната Лиза Джерард.

Уникална среща, която ще даде възможност на студентите и гостите за диалог с Маестрото.