facebook

Събития

2366191_678x410_crop_478b24840a
29.03.2022 11:20
Събития

Публична лекция „Предприемаческата екосистема и екосистемата в областта на изкуствения интелект в България – динамика и управление“

Корпус 1, Аудитория 409 „Проф. Васил Стоилов“


Организатор:
департамент „Администрация и управление“

Лектор:
д-р Юлиана Хаджичонева – главен асистент в департамент „Администрация и управление“ на НБУ


Дискутанти:
доц. Кристиян Хаджиев - ръководител на Департамент „Администрация и управление“ на НБУ
доц. Евелина Стайкова - ръководител на департамент „Политически науки“ на НБУ


Участници:
студенти от бакалавърски, магистърски и докторски програми на НБУ, преподаватели и изследователи и по-широка публика с интерес към тематиката за предприемачеството, иновациите и изкуствения интелект


Във фокуса на публичната лекция е екосистемата в областта на изкуствения интелект като подсистема на предприемаческата екосистема в България. Дискутират се основните характеристики, градивни елементи и специфики на екосистемите. Представят се бизнес казуси от практиката в сферата на електронната търговия, търговията на дребно с бързооборотни стоки и финансовата индустрия.

Юлиана Хаджичонева е доктор по бизнес администрация и преподавател в департамент „Администрация и управление“ на НБУ. Магистър е по управленски науки от Университета в Лиеж, Белгия и по международни икономически отношения от УНСС. Преподава предприемачество, иновации, конкурентоспособност, бизнес развитие, стратегическо управление и управление на проекти. Член е на международни и европейски изследователски мрежи на икономистите. Автор е на над 50 научни публикации, две трети от които на английски, френски и испански език.

Професионалният й опит надхвърля 25 години – в предприемачеството, бизнес управлението, проектното управление и преподаването – в частния сектор и в централната изпълнителна власт.