facebook

Събития

mainar-programi-1679_678x410_crop_478b24840a
29.03.2018 11:20
Събития

Публична лекция „Представяне на Европейската архитектурна студентска асамблея“

Корпус 1, зала 405

Организатори:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение 
департамент „Изкуствознание и история на културата“
департамент „Ахитектура“

Водещи:
Теодор Узунов, Мартин Вандов, Константин Евтимов, Васил Вандов, Александър Ангелов

Модератор:
гл. ас. д-р Владимир Димитров

Участници:
студенти, външни участници и гости

EASA е независима мрежа, създадена, за да осигури платформа за комуникация на студентите по архитектура от Европа. От 37 години Европейската архитектурна студентска асамблея (EASA) събира студенти от 50 държави. EASA няма седалище, тя се движи, базирайки се на активни и ентусиазирани студенти с желание да концентрират енергия в собствената си държава.

Работилници, дискусии, лекции, изложби и други активности, сформирани около конкретна тема, изграждат духа на EASA. Комуникацията през годината се поддържа от национални координатори. Те са отговорни за разпространението на EASA идеята из европейските университети по архитектура.

Всяка есен националните координатори се срещат на INCM (Международна среща на националните координатори). Първият в историята се случва през 1990 година в Пловдив. Оттогава насам събитието се е превърнало в изключително значимо. На него се взимат решения за развитието на мрежата и държави кандидатстват за бъдещи събития.

Интересен феномен на INCM е процесът при взимането на решения. Гласуването е забранено, а всички присъстващи трябва да стигнат до консенсус.