facebook

Събития

books4_678x410_crop_478b24840a
23.01.2018 13:00
Събития

Публична лекция „Професионалната етика като елемент от юридическото образование: поглед към миналото, настоящето и бъдещето“

Professional Ethics as an Aspect of Legal Education: A Look at Past, Present and Future

Корпус 1, Аула

Организатори:
департамент „Право“
фондация „Български институт за правни инициативи“

Лектор:
проф. Сюзън Карл, Юридически факултет във Вашингтон на Американския университет

Модератор:
проф. д-р Екатерина Михайлова

Участници:
преподаватели и студенти от програмата на департамент „Право“

Професионалните интереси на проф. Сюзън Карл включват история на гражданските права, история и социология на юридическите професии, трудова дискриминация, трудово право. Автор е на множество статии, посветени на правната етика. Редактор е на издание, посветено на научни изследвания в същата област. За своите трудове нееднократно е удостоявана с отличия, като например наградата на Организацията на американските историци за „автор на най-добрата книга от историк, посветена на борбата за граждански права от зараждането на нацията до наши дни“ (2014 г.).

Проф. Карл е завършила право в Университета Йейл, където е била редактор на правното списание. Била е съдебен помощник в Апелативния съд на Трети окръг и процесуален представител в отдела по граждански права на Министерство на правосъдието. Гостувала е като изследовател в Университета Джорджтаун и като преподавател по право в Университета Харвард. Изнасяла е лекции на тема правна етика в държави като Италия, Турция, Русия и др. Преподава в Американския университет във Вашингтон конституционно право и Правна етика, а от следващата година ще бъде заместник-декан на Юридическия факултет на Университета.