facebook

Събития

influencer_678x410_crop_478b24840a
20.10.2022 09:40
Събития

Публична лекция в рамките на Семинар „Знания за ПР практици и журналисти“

Пулсът на инфлуенсър маркетинг пазара в България за 2022 г.

Корпус 2, зала 110АОрганизатор:
департамент „Масови комуникации“

Лектор:
Ива Григорова - Директор PR бизнес MSL, Publicis Groupe БългарияМодератор:
доц. д-р Евелина Христова

Участници:
Студенти, преподаватели и гости на департамент „Масови комуникации“. Входът е свободен.


Събитието е част от семинар „Знания за ПР практици и журналисти“ на департамент „Масови комуникации“ и си поставя за цел да запознае студентите с професионалисти от практиката в сферата на пъблик рилейшънс и журналистиката.

 

PR агенция MSL Sofia, част от Publicis Groupe България, инициира ​тристранно проучване, съвместно с маркетингова агенция Pragmatica, за да разбере нагласите на инфлуенсъри, потребители и брандове в тяхната съвместна работа, която определя настоящата инфлуенсър маркетинг среда в България.

Изводите в анализа представят пресечната точка между брандове, инфлуенсъри и потребители за канали, формати, предпочитани теми, похвати и измерители на кампаниите, които оформят успешната инфлуенсър кампания.

Ива Григорова има 15 години опит в PR комуникациите, като  стратегическо консултиране, корпоративен и бранд PR, управление на кризи и репутация, маркетингови кампании с кауза и с лидери на мнение, дигитален и inbound PR. Част е от Publicis Groupe България от 2018 г., когато поема управлението на PR агенция MSL Sofia, с което развива бизнес и екипа на агенцията. В работа си, Ива прилага иновативни решения за развитие на индустрията, като софтуера за измерване на PR отразяването – PR Brand Acceleration.

През годините Ива работи с компании от различни индустрии: P&G, Lidl, Kaufland, Viber, GLOVO, A1, VIVACOM, Devin, Abbvie, Neopharm, Банка ДСК, Biologique Recherche, Avon, “Захарни заводи”, “Димитър Маджаров”, GATE Institute, Bosch ECS, FashionDays, Tommy Hilfiger, M.A.C. Cosmetics, Coty, UNICEF и фондация „Димитър Бербатов“. Тя има опит на международно ниво, което натрупва от работата си в PR агенция в Ню Йорк, САЩ.

Журирала е в конкурсите Dubai Lynx – PR category, Young Lions – PR Bulgaria, била е ментор в „Изгряващи звезди“ и „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement и в Rotary Bulgaria. Гост лектор е в национални и международни събития (БАПРА, БДВО, IPRA, IAB България). По настоящем е заместник председател на БАПРА.

Има завършена бакалавърска степен по „Връзки с обществеността“ от Suffolk University, Бостън, МА в САЩ с втора специалност испански език от филиала на университета в Мадрид, Испания. Ива има диплома за Интегриран подход в PR от London School of PR.