facebook

Събития

book-launch-me-2_678x410_crop_478b24840a
10.01.2023 16:20
Събития

Публична лекция в рамките на Семинар „Знания за ПР практици и журналисти“

Даниел Пенев за хората, които променят България

Корпус 1, зала 313


Организатор:
департамент „Медии и комуникация“


Лектор:
Даниел Пенев


Модератор:
Жюстин Томс


Участници:
Студенти, преподаватели и гости на департамент „Медии и комуникация“. Входът е свободен.


Събитието е част от семинар „Знания за ПР практици и журналисти“ на департамент „Медии и комуникация“ и си поставя за цел да запознае студентите с професионалисти от практиката в сферата на пъблик рилейшънс и журналистиката.


За втората част на „Хората, които променят България“


През последните над 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава, и да се акцентира върху проблемите и дефицитите в страната. С книгата „Хората, които променят България 2. Вдъхновение в още 30 истории“ (AMG Publishing, 2022) Даниел Пенев продължава започната от него линия през 2019 г. да ни представя една по-различна и по-обнадеждаваща картина за случващото се в България в опит да мотивира хиляди българия да се посветят на занимания, които им носят удовлетворение и същевременно им позволяват да допринасят за подобряването на заобикалящата ги среда. В книгата  ще намерите 30 истории за 41 възпитани, находчиви и смели българи от света на бизнеса, социалното предприемачество, образованието, здравеопазването, културата, медиите и гражданския сектор, които предпочитат да градят и да помагат, вместо да рушат и да пречат. Подобно на героите на първата част на книгата, героите на втората част са хора с несломима вяра в силата на всеки един човек да променя света към по-добро. Те предпочитат да са на арената, а не на трибуните за зрители. Те не са безстрашни, но са смели и борбени. Не са безгрешни, но полагат усилия по-често да проявяват по-добрата страна на своята природа. Не са експерти във всяка област, но са готови да помолят за помощ и да учат в движение. Не се оплакват, а действат. Не пилеят времето и енергията си в търсене на виновни, а търсят начини да бъдат полезни. Не гонят съвършенство, а надграждане. Всички те мечтаят смело и следват мечтите си още по-смело.

За Даниел Пенев

Даниел Пенев (29) е журналист, преводач от/на английски език и редактор. Автор на „Хората, които променят България“ (AMG Publishing , 2019 и 2022 г.) и „От нас зависи“ (AMG Publishing , 2020) и съавтор на „Да тичаш към себе си“ (AMG Publishing , 2021) и „Първите 25 години на „Карин дом“ (Фондация „Карин дом“, 2021). Преводач на нехудожествени книги като  „Принципи за справяне в променящия се световен ред“ („Изток-Запад“, 2022)  „Задълбочена работа“ („Изток-Запад“, 2022), „Забави темпото!“ (AMG Publishing , 2021), „Дарът“ („Сиела“, 2021), „Как ще оцените живота си?“ („Хермес“, 2021)  и др. Негови статии са публикувани в български и международни медии като „Клуб Z “, сп. „ BBC Знание“, EurActiv . com и Balkan Insight  и в сайтовете на неправителствени организации като Фондация „Заедно в час“, Асоциация на европейските журналисти – България и Информационен портал за НПО в България. От 2020 г. поддържа авторски блог на danipenev.net и списва имейл бюлетина „Седмична доза вдъхновение“. Даниел притежава  бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ) и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ).