facebook

Събития

pexels-mentatdgt-2173508_678x410_crop_478b24840a
08.04.2024 13:00
Събития

Публична лекция в рамките на семинар „Знания за ПР практици и журналисти“

Търсят се млади и образовани хора: Как да ви намерят "ловците на глави"

Музей на НБУ



Организатори:
Център за кариерно развитие и департамент „Медии и комуникация“


Водещ:
Ирена Жотева

Модератор:
доц. д-р Евелина Христова


Участници:
Студенти, преподаватели и гости на департамент „Медии и комуникация“


Събитието е част от семинар „Знания за ПР практици и журналисти“ на департамент „Медии и комуникация“ и си поставя за цел да запознае студентите с професионалисти от практиката в сферата на пъблик рилейшънс и журналистиката. Лекцията на г-жа Жотева е насочена към придобиването на знания и умения за професионално представяне на студентите при намиране на работа.

 

Ирена Жотева е управител на HILL International Bulgaria, част от австрийската консултантска група HILL International GmbH. Към настоящия момент компанията има над 50 офиса в повече от 30 страни и предлага експертни решения в областта на търсене и подбор; развитие на таланти и управленско консултиране.

Ирена се присъединява към компанията в началото на 2002 г. като психолог, след това две години е Ръководител „Приложна психология”. През 2004 г. става изпълнителен директор, а пет години по-късно - управляващ съдружник и управител.   

Близо 25 години Ирена работи в областта на Управление на човешките ресурси, 22 от които като консултант. Има магистърска степен по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и магистърска степен по Бизнес администрация и управление от CITY University, Seattle, Washington.

Професионален коуч към Erickson College International, акредитиран към Международната коучинг федерация (ICF).

От 2006 преподава в магистърската програма „Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ на СУ.

Член е на Съвета на жените в бизнеса в България.