facebook

Събития

1844346-copy_678x410_crop_478b24840a
18.10.2021 16:45
Събития

Публична лекция „В търсене на устойчив туризъм“ („A la recherche du tourisme durable“) на френски език

Публична лекция на проф. Жан Мари Ф(иш, Университет в Корсика, Франция, по повод подписване на споразумение за сътрудничество, както и магистърска програма между двата университета. Откриване на учебната година на СИФАМ

Аула

Организатор:
департамент „Администрация и управление“

Лектор:
проф. Жан Мари Фюрт, Университет в Корсика, Франция

Модератори:
проф. Никола Майнети, Директор на СИФАМ
доц. д-р Ирена Емилова

Участници:
студенти от НБУ, студенти от СИФАМ, преподаватели от департамент „Администрация и управление“ и секция „Туризъм“


Програма

17:00 –17:30 ч. – Представяне на СИФАМ, на НБУ и приветствие от страна на Посолството на Франция в България. Ще говори посланикът на Франция – г-жа Флоранс Робин

17:30 – 19:00 ч. – Публична лекция на Професор Жан-Мари Фюрт и дискусия

19:00 – 19:30 ч. – Коктейл пред аулата

Тази програма ще позволи да представим двете институции, да отбележим подписването на споразумението за сътрудничество между НБУ и Университета в Корсика.

От страна на НБУ ще участват настоящи студенти от всички випуски от Департамента, както и студенти, изучаващи френски език, както и преподавателския колектив от Департамента. Представител на ръководството на НБУ ще присъства, за да получи подписаната конвенция.

Студентите ще могат да се информират за възможностите да се обучават паралелно в два университета и да получат диплома от Университета в Корсика и от НБУ.

СИФАМ ще покани представители на френското посолство, френския културен институт и френско-българската търговска камара, както и всички настоящи студенти.