facebook

Събития

vania-petrova-festo_678x410_crop_478b24840a
03.11.2022 09:40
Събития

Публична лекция „Вътрешни комуникации. Решенията на FESTO“

Корпус 2, зала 110


Организатор:
департамент „Масови комуникации“

Лектор:
Ваня Петрова

Модератор:
доц. д-р Евелина Христова


Участници:
Студенти, преподаватели и гости на департамент Масови комуникации. Входът е свободен.


Събитието е част от семинар „Знания за ПР практици и журналисти“ на департамент „Масови комуникации“ и си поставя за цел да запознае студентите с професионалисти от практиката в сферата на пъблик рилейшънс и журналистиката.

Ваня Петрова е с над 15-годишен опит в областта на корпоративните комуникации на Festo в България. Професионалният й път във Фесто Производство започва точно преди 20 години, като през годините преминава през различни позиции и отдели.

Преди това е работила в пресцентъра на Български Лекарски Съюз (БЛС) и като завеждащ Връзки с обществеността на Българската Асоциация на Професионалистите по Здравни Грижи (БАПЗГ). Била е редактор във в-к „Наука и общество“. През студентските си години е радиоводещ в родния й град Сандански.

В момента е ПР Експерт на производственото дружество на Festo в България, в чийто фокус са вътрешните и външни комуникации, Employer Branding, Корпоративната социална отговорност и събитийния мениджмънт. Проектите, свързани с формиране на комуникационна култура и изграждане на работодателска марка, са едни от предпочитаните от нея. Защото хората, да, същите тези, които произвеждат и правят роботи, са най-добрите посланици на марката и са мерило за нещата – за това, което съществува и за това, което не съществува.

Ваня завършва Връзки с обществеността в СУ „Св. Климент Охридски“, а нейн научен ръководител е проф. д-р Тодор Петев, основател на катедрата „Комуникации и връзки с обществеността“. Има магистърска степен по Българска филология, а в момента учи „Психология в сигурността и отбраната“.

Признания

Фесто Производство спечели наградата на германската икономика в България за 2021 г. в категорията „Голямо предприятие“.

Първото място в конкурса, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за осемнадесети път, е заслужено признание за приноса на Фесто Производство в развитието на българо-германските икономически отношения през последната година. Наградата е заслужено признание към всички служители на Фесто Производство за тяхната отдаденост и целеустременост.

„През 2021 заводът на Festo в София инвестира 19 млн. и 600 хиляди лева, като 14 млн. са инвестирани в машини и съоръжения от германски фирми. За същата година имаме и 25% ръст на продажбите и ще надхвърлим 203 млн. лева износ от България към клиенти от целия свят“.

Германският концерн Festo SE & Co. KG

е независимо семейно предприятие, ангажирано с устойчивото развитие и дигитализацията. Festo е световен лидер в областта на техниката за автоматизация и техническото обучение, със своите продукти и услуги концернът се ориентира към умното производство на бъдещето. Повече от 300 000 клиенти се доверяват на пневматичните и електрическите задвижвания на предприятието, а Festo Дидактика предлага модерни решения за квалификация на почти 56 000 индустриални предприятия и образователни институции.

Фесто Производство ЕООД

Заводът в България произвежда компоненти за фабрична автоматизация, сензори за поток и налягане, комуникационни модули и контролери, електрически задвижвания, сервомотори, пропорционални вентили – над 2560 вида изделия. Годишно се произвеждат повече от 10 милиона продукти.

Производството на Festo в България започва още през 1990 година, а през 2000  се учредява самостоятелното производство дружество Фесто Производство ЕООД, като към настоящия момент  персоналът надхвърля 1200 служители, разполага със собствени производствени и логистични площи от 20 000 кв. м и почти 4 000 кв. м наети, има и изнесено звено за производство на инструменти и детайли в Смолян.