facebook

Събития

eva-21-11_678x410_crop_478b24840a
21.11.2018 11:20
Събития

Публична лекция „Вътрешните комуникации на Пощенска банка“

В рамките на семинар „Знания за ПР практици и журналисти“

Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“

Организатор:
департамент „Масови комуникации“

Лектори:
Рая Цветкова и Емил Георгиев

Модератор:
гл. ас. д-р Евелина Христова

Участници:
Студенти по ПР и журналистика, преподаватели и гости на департамент Масови комуникации, НБУ

Пощенска банка, с юридическо име „Юробанк България“ АД, e петата по активи банка в България, с широка клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база от граждани, фирми и институции. Тя има 27-годишно присъствие сред лидерите на банковия пазар у нас. Банката е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в банковия сектор в страната през последните години и е многократно награждавана за своите иновации. Пощенска банка развива редица проекти, свързани със социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса и обществото. Член е на Юробанк Груп. В средата на ноември е обявена сделка за придобиване на Банка Пиреос България от Пощенска банка. Очакванията са след финализирането ѝ Пощенска банка да постигне пазарен дял от над 10% и трето място по размер на кредитния портфейл у нас.

Събитието е част от семинар „Знания за ПР практици и журналисти“ на департамент „Масови комуникации“ и си поставя за цел да запознае студентите с професионалисти от практиката в сферата на пъблик рилейшънс и журналистиката.

Рая Цветкова е главен експерт по корпоративни комуникации в Пощенска банка. Тя има над 17 години опит в областта на институционалните и корпоративни комуникации, управлението на проекти с европейско финансиране и организирането на събития. Работила е 6 години в пресцентъра на Министерския съвет с ресор международни отношения и европейска координация, 2 години – в Комисията за финансов надзор и 3,5 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Опитът ѝ в корпоративните комуникации, като ПР мениджър в All Channels Communication Group, е с клиенти на агенцията като Представителството на Европейската комисия, БСК, БТППП, Норвежкото посолство, Siemens, Acer, Mercator, Du Pont, Empower и др. Има и журналистически опит от Инфорадио и БНР. Рая Цветкова има докторска степен по публични комуникации от Софийския университет, завършила е там магистратура по Европеистика и социални науки, ПР и Българска филология с бакалавърски степени.

Емил Георгиев е старши експерт в Пощенска банка. Той има над 12 години опит в областта на подбора на персонал и управлението на човешки ресурси във водещи банкови институции и компании от сектора на храни и напитки. Магистърската му степен от Университета за национално и световно стопанство е с фокус върху човешките ресурси и услуги.