Събития

radev_678x410_crop_478b24840a
21.05.2018 13:00
Събития

Публична лекция „Законодателни мерки на Европейския съюз в борбата с тероризма“

Корпус 1, Аула

Организатор:
департамент „Право“

Лектор:
д-р Емил Радев

Модератори:
проф. д-р Екатерина Михайлова, проф. д-р Румен Владимиров, гл. ас. д-р Емилия Димитрова

Участници:
студенти от МП „Право“

Темата на публичната лекция е актуална и представлява интерес както за студентите по право, така и за студентите от други програми в НБУ.

Емил Радев е доктор по право в Нов български университет и член на Европейския парламент.

От 1999 г. е адвокат към Адвокатска колегия-Варна. Дава юридически консултации в сферата на търговското, финансовото, административното, международно-частното и гражданското право.

Д-р Радев се занимава с политика от 2007 г., когато е избран в Общинския съвет на Варна. Ръководил е правната комисия към местния парламент и бил председател на групата общински съветници на ПП ГЕРБ. През 2009 г. е избран за народен представител в 41-вото Народно събрание. Там участва в комисиите по правни въпроси, контрол на европейските фондове, борба с корупцията, и конфликт на интереси и парламентарна етика. Бил е член и на временна анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства относно лобисткия скандал, свързан с управлението на тройната коалиция и предоставените 1,5 млн. евро на австрийския лобист Петер Хохегер. Участвал и във временната анкетна комисия, която бе създадена заради случаите на полицейско насилие, както и опитите за оказване на влияние и политически натиск върху правоохранителни и правораздавателни органи.

През 2013 г. отново е избран за депутат от Варна. В 42-то Народно събрание е член на комисиите по правни въпросии, борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика. Д-р Радев е вносител на редица законопроекти в защита на неплатежоспособните българи, затруднени да плащат задълженията си. Води тежки парламентарни битки, за да се сложи край на т. нар. „вечен длъжник“. Вносител е и на мерки срещу имотната мафия, както и на предложения, които регламентират работата на частните съдебни изпълнители. 

Снимка: focus-radio.net