facebook

Събития

18-03-1_678x410_crop_478b24840a
18.03.2015 18:00
Събития

Публичният дълг: Cui Bono?

Публична лекция в рамките на Дискусионен клуб по приложна икономика

Галерия УниАрт

 

Организатори:
ФДЕПО
Фондация „Контакти без ограничения“
департаменти „Икономика“, „Бизнес администрация“ и „Публична администрация"

 

Лектори:
Владимир Каролев, Николай Василев

 

Модератор:
Йордан Йорданов, Фодация „Контакти без ограничения“

 

Участници:
студенти и преподаватели от департаменти „Икономика“, „Бизнес администрация“ и „Публична администрация“

 

Фондация „Контакти без ограничения“ отваря врати за втората среща на Дискусионен клуб по приложна икономика с гостоприемството на Божидар Данев и със съдействието на департаменти „Икономика“, „Бизнес администрация“, Център по публична администрация. Дискусиите създават възможност за обсъждане на актуални въпросир касаеща макроикономическите проблеми на страната.


Дискусиите са насочени към студенти и докторанти от НБУ и са отворени за възпитаници на други висши учебни заведения и за всички с интереси в областта на приложната икономика и бизнес администрация. За гости ще бъдат канени специалисти с принос, постижения и доказани качества в областта на приложната икономика у нас и в чужбина.

 

Владимир Каролев е управляващ съсобственик на Балканска консултантска компания, която развива дейност в областта на корпоративните финанси и чуждестранните инвестиции. Преподава „Управление на инвестициите“ в магистърската програма на City University of Seattle. Завършва УНСС със степен магистър по „Международни икономически отношения” Има магистърска степен по „Бизнес администрация” от Университета на Алберта. Работил е в Института по икономика и организация на металургията като старши консултант; KPMG Barents LLC като мениджър и старши мениджър; Изпълнителен директор на инвестиционния фонд ECM. Владее руски и английски език. Хобитата му са моторните спортове, гмуркане и сноуборд.

 

Николай Василев е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Експат Капитал. В момента е член на Управителния съвет на Българската CFA асоциация. Член на две правителства на Република България. Заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003), заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009).


Магистър по международна икономика и финаси в Университета „Брендайс“ (САЩ) и Университета „Кейо“ (Токио, Япония) 1997, има бакалавърски степени от Щатския университет на Ню Йорк (САЩ) и Университета за икономически науки в Будапеща (Унгария). От 1999 г. притежава степен CFA (сертифициран финансов аналитик).


Владее английски, унгарски и руски език, ползва френски, немски и японски.
Автор е на две книги – „Енергия“ (2009) и „Меню за реформатори“ (2014).