facebook

Събития

monika-performance_678x410_crop_478b24840a
23.06.2017 11:00
Събития

Пърформанс „Да влезеш в страха си“

Университетски театър

Организатори:
департамент „Изящни изкуства“
БП „Пластични изкуства“

Водещ:
доц. д-р Моника Попова

Модератор:
Виолета Заранкова (докторант)

Участници:
студенти от ателиетата на УПИЗ Керамика на НБУ и студенти от курс „Пърформънс“ OOKY144

Творческият проект ще бъде реализиран със студенти от ателиетата на УПИЗ Керамика на НБУ и студенти от курс „Пърформънс“ OOKY144 , с ръководител доц. д-р Моника Попова и асистент към проекта докторантката Виолета Заранкова от програма „Визуални изкуства“.

Проектът ще бъде представен под формата на пърформанс, с инсталация на лабиринтово пространство, което ще провокира публиката да премине през 4 зони, символизиращи различни видове страх с преходни пространства между тях:

* страх от доверие
* страх от себе си
* страх от терор
* страх от смърт и т.н.

Един от най-важните моменти от живота на човека е изправянето му пред страха, като най-правилният начин за преодолаване му е да влезеш в него и то чрез силата на изкуството.

Проектът провокира работа с програмите по „Пластични изкуства“ и „Музика“, и по-специално с УПИЗ  Компютърно музициране и компютърна обработка „Станислав Станчев - Стенли“ в съвместната работа с проф. Симо Лазаров, гл. ас. д-р Росица Бечева и Васил Джиджев и УПИЗ „Керамика“ (където ще се създаде предварителния музикален и визуален материал към проекта).

Ангажирани са студенти от курс „Пърформънс“, както и студенти, доброволно включили се от програмите по музика, пластични изкуства и др.

Специално участие в проекта като сценограф ще има и доц. д-р Елена Иванова.

Място на реализиране на проекта:
УПИЗ „Керамика“;
УПИЗ„ Компютърно музициране и компютърна обработка „Станислав Станчев - Стенли“;
Университетски театър (в който ще се реализира крайния етап на проекта).