Събития

26-04-2018_678x410_crop_478b24840a
26.04.2018 16:20
Събития

Пътешествия по Еразъм: Преживяването България – разказ на трима чуждестранни студенти

Център за книгата – книжарница, корпус 1

Организатори:
Център за книгата
Еразъм офис

Водещ:
Лъчезар Петров

Модератори:
Джун Портела, Мартин Еспенел и Давид Полж дьо Комбре

Участници:
екип на Еразъм офис на НБУ, студенти


Събитието е насочено към всички студенти на НБУ, които се интересуват от възможностите на програма „Еразъм+“ в сферата на висшето образование.

Представянето и дискусиите ще бъдат на английски език.

Джун, Мартин и Давид са чуждестранни Еразъм студенти, които учат в Нов български университет от есенния семестър на академичната 2017/2018 година и продължават да са наши студенти до края на пролетния семестър. Те учат в департаменти „Когнитивна наука и психология“ и „Политически науки“. Ще разкажат малко повече за своите мобилности и за преживяванията им в България, както и за своите университети във Франция – Université Lumière Lyon 2 и Sciences-Po Grenoble: Grenoble Institute of Political Studies.

 

МНОГО ПРИКЛЮЧЕНИЯ С ЕДНО ИМЕ - „ЕРАЗЪМ+"


Програма „Еразъм“, дала възможност на над 5 милиона млади хора да учат в чужбина чрез студентски обмен, през 2017 г. отбеляза 30-ата си годишнина. Това е повод за иницииране на поредица от срещи под надслов „Пътешествия по Еразъм“ в НБУ, на които ще имате възможността да чуете различни интересни преживявания на студентите и преподавателите, които са участвали в европейската програма.