facebook

Събития

kris_678x410_crop_478b24840a
25.05.2022 18:00
Събития

„Пътуващата изложба“ на ADCE Awards

Пространство пред Аулата на НБУ


Организатор:
МП Рекламен мениджмънт и визуален брандинг, БП Реклама


Водещи:
доц. д-р Кристиян Постаджиян и гост-лектори от страна на Българска асоциация на комуникационните агенции


Модератор:
доц. д-р Кристиян Постаджиян


Участници:
студенти от МП Рекламен мениджмънт и визуален брандинг и БП Реклама, както и участници от други програми, свързани с комуникация, дизайн, маркетинг; кандидат-студенти

Изложбата показва всички проекти, наградени със злато на 30-ото издание на ADCE Awards – Best of European Design and Advertising. Наградите ADCE ежегодно отличават най-доброто от най-доброто в европейския графичен дизайн и рекламна креативност, като обединява победителите от конкурси на национално ниво от цяла Европа. Изложбата е в България по покана на Българската асоциация на комуникационните агенции, изключителен представител за България на наградите. Освен в НБУ, изложбата ще бъде представена и на традиционния годишен рекламен фестивал ФАРА. Каузата, зад която застава ADC*Е, е да популяризира разнообразието и творческата идентичност сред различните култури в Европа, както в художествен план, така и в комерсиално-артистичен. Организацията има редица програми и инициативи за откриване и развиване на млади таланти в областта на рекламата и дизайна.

 

Тази международна експозиция ще бъде от интерес за студентите на Нов български университет, като ще ги запознае в последните тенденции в европейската рекламна индустрия. ADCE предоставя редица възможности за изява и на бъдещите кадри в индустрията, така че присъствието на организацията посредством изложбата в базата на НБУ ще вдъхнови студентите за тяхното професионално развитие.

 

Изложбата обикаля страни в цяла Европа, като обичайни локации са и специализирани учебни институти и университети, чиито студенти се обучават в специалности, насочени към дизайна и комуникационната индустрия. НБУ е единственото учебно заведение, в което изложбата ще бъде представена в България.

 

Наред с изложбата ще организираме официално откриване, съпроводено с лекция в рамките на 1 час, на която студентите ще имат възможността да се запознаят с работата на агенциите, които стоят зад наградени кампании на националния фестивал ФАРА.

Българската асоциация на комуникационните агенции е партньор на НБУ и съорганизатор на Рекламна академия. Всяка година организацията дава възможности за стажове и практики на студенти на НБУ и подпомага редица други практически семинари и работилници.


Изображение: Art Directors Club of Europe