facebook

Събития

1-a-sh-o3vou-l-z-ws8-bz-ozsdoa_678x410_crop_478b24840a
05.06.2023 18:00
Събития

Работилница Agile in a Nutshell (Аджайл накратко)

Корпус 1, зала 305


Организатор:
департамент „Администрация и управление“



Лектор:
Младен Томов

Модератор:
гл. ас. д-р Александър Пожарлиев


Участници:
студенти от департамент „Администрация и управление“, и който има интерес


Събитието е свързано с тематиката на курса „Управление на креативността и иновациите“ от МП Мениджмънт за организационно съвършенство

Събитието адресира важни и актуални управленски въпроси. На него ще бъдат демонстрирани подходи, използвани от технологичните екипи за създаване на нови решения и продукти.

Непрекъснатите промени в бизнес средата затрудняват компаниите и все по-често ги карат да преосмислят целите и подходите си. Все повече организации осъзнават, че е важно да дават стойност на клиентите си достатъчно бързо, за да не изпуснат пазарната възможност. Като следствие все повече организации се опитват да внедрят Agile практики и принципи с цел повече гъвкавост и запазване на мястото им на пазара.

Темите:

- Какви са причините компаниите да търсят гъвкавите начини на работа?

- Какви са най-големите предизвикателства в този процес?

- Инструменти и идеи, които може да помогнат

- Какво представлява работата в един Agile екип в рамките на една итерация?

Отличителна характеристика на събитието е споделянето на ценен опит от дългогодишен практик в областта за това как екипите на разработчици управляват процеси на иновации в организацията.


Младен Томов е основател на CoTransition. Има близо 20 годишен опит в софтуерната индустрия, като е заемал различни роли. Започва като софтуерен инженер, но разширява опита си с роли в управление на проекти, екипи и продукти, като последователно заема ролята на Scrum Master, Product Owner, Product Manager, Software Engineering Manager, преди да стартира CoTransition – с фокус върху обучения, коучинг и Agile консултиране на компании. Младен работи със силен фокус върху ползотворното прилагане на гъвкави методологии като Scrum и Design Thinking.



Изображение: productcoalition.com