facebook

Събития

vjordanov_678x410_crop_478b24840a
30.03.2019 10:30
Събития

Реализация на група модели на тема „Ив Сен Лоран - respect, inspire, discover, innovate, re-form, transform“

Практически семинар по мода – работен семинар на Веселин Йорданов (30.03 – 7.04. 2019 г.)

Корпус 2, зали 110, 502, 503 и 507

Организатор:
департамент „Дизайн“

Водещ:
Веселин Йорданов

Модератор:
Татяна Пенчева

Участници:
гл. ас. д-р Яна Дворецка, гл. ас. д-р Незабравка Недялкова, доц. д-р Елена Тодорова, Теодора Момекова, студенти от 1, 2, 3 и 4 курс , БП „Мода“, студенти от МП „Мода и бизнес стратегии“

Вече пет години студентите по мода в НБУ имат възможността да участват в такъв семинар, своеобразен майсторски клас по мода. Тази година той ще се проведе под ръководството на Веселин Йорданов.


Веселин Йорданов е български моден дизайнер, познат на всички, които се интересуват от мода. Живее и работи в Милано, Италия. Известен е с работата си върху мъжката модна линия на „Капаска“, с изявите си като креативен директор на „Rolmann“, както и като редактор на едно от добрите мъжки списания „MAX“.В момента работи за българската модна марка „Melini“, създава дизайна на марката Ролман. Веселин Йорданов е завършил известното училище по мода ESMOD в Париж.

Няколко години Веско Йорданов преподава в МП „Мода и бизнес стратегии“, под негово ръководство няколко групи студенти завършиха успешно и се реализираха на модния пазар в България. Веселин Йорданов е член на журито на първия международен конкурс за млади модни дизайнери IDEAMODA, организиран от НБУ и BFW. Той винаги с удоволствие се отзовава на нашите покани, участвал е в 4 семинара със студенти от БП „Мода“ и се ползва с голям авторитет сред младите дизайнери.