facebook

Събития

oliver-kloeter-foto-1024x1024_678x410_crop_478b24840a
26.10.2017 10:00
Събития

Сценично поведение при изпълнение на ария и песен

Семинар на гост-преподавател по програмата „Еразъм“

Зала 501, корпус I

 

Организатор:

НБУ и Висшето училище по музика и изпълнителски изкуства, Кьолн - Германия

 

Водещ:

Оливер Кльотер

 

Модератор:

д-р Ермила Швайцер

 

 

Гост-преподавателят Оливер Кльотер е известен режисьор с богат опит в областта на музикалния театър. На студентите се удава рядък шанс да работят върху текущия си репертоар с водещо име от оперната сцена в Германия.

 

Оливер Кльотер следва режисура на музикалния театър и филмова режисура във Висшето училище за музика и изпълнителски изкуства във Виена. След дипломирането си асистира на режисьори като Робърт Карсън, Дейвид Алдън, Гюнтер Кремер и др. на сцените на Театър Лисео Барселона; Ла Фениче Венеция; Щатсопер Виена; Великденски фестивал Залцбург; Опера Кьолн и др.

 

От 2008 г. е редовен преподавател по актьорско майсторство във Висшето училище за музика и танц в Кьолн. Като гостуващ лектор преподава и в Музикалната академия Вайкерсхайм, Оперната академия Хенфенфелд, Музикалния фестивал Заарбург, Консерватория Маастрихт.

 

Режисира постановки на „Тоска“ - Пучини, „Идоменео“ - Моцарт, „Фиделио“ – Бетовен, „Капулети и Монтеки“ – Белини и др. в Германия, Холандия, Швейцария, Южна Америка и САЩ.