facebook

Събития

cover_678x410_crop_478b24840a
26.09.2022 10:00
Събития

Седмица за ориентиране на студенти

26-30 септември 2022 г.

Тази академична година започва със седмица за ориентиране на студентите и включва разнообразна програма, в която студентите да открият нови приятелства и да разберат повече за университета в дните между 26 и 30 септември.

 

Препоръчваме на всички новоприети студенти да използват възможността и да участват активно в програмата, за да се адаптират по-лесно към живота в университета. Студентски съвет на НБУ участва в програмата с много активности, които да помогнат на „новаците“ да разчупят леда и да се опознаят.

 

Приятелството изисква дисциплина и постоянство, а за това най-много знаят тюторите в НБУ. В първата си седмица студентите ще имат възможност да изберат своя тютор, който да им помага в адаптацията към академичния живот.

 

Нов български университет разполага с най-модерната образователна база в България, а всяка минута в кампуса дава възможности за откриване на нови знания и умения, достъп до богата палитра от културни събития и огромния ресурс на Център за книгата. Всеки може да намери своето нещо още през първите дни по време на малки концерти, работилници и лекции.

 

Програмата през семестъра може да бъде изтощителна, а най-добрите методи за постигане на резултати дава спортът. Йога, аеробика, зумба, тае-бо, фитнес, тенис на маса, шах, футбол, волейбол, а от тази година и ръгби, са спортовете, които ще поддържат студентите във форма.

 

Кулминацията на седмицата ще бъде Церемонията за откриване на академичната година. На 30 септември от 11:00 ч. на място в Аулата и онлайн студентите ще чуят поздрава на Ректора, академично слово от специален гост, а след официалното откриване в градините зад Аулата ще има сцена и концерт с любима популярна група.

 

Следете новините около седмицата за ориентиране за студенти и изберете заниманията, в които да се включите!

 

В програмата ще откриете:

-             Срещи по програми за новоприети студенти 

-             Срещи за студентите над първи курс

-             Работилници, лекции, прожекции, състезания по настолни игри

-             Активности