Събития

odo_678x410_crop_478b24840a
15.11.2018 18:00
Събития

Семинар-дискусия „Демократичното образование – образование на бъдещето“

Галерия УниАрт

Организатори:
д-р Анжела Данева, Фондация „Контакти без ограничения“
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение

Водещ:
Маги Благоева, Общност за демократично образование (ОДО)

Участници:
преподаватели, студенти, външни участници с интерес към неформалните форми на образование

Събитието е уникално и актуално по своя характер. То ще представи на публиката нова за българската действителност образователна философия, която се прилага успешно в Европа и по света от десетилетия. Ще стане ясно как функционират Демократичните училища по света и у нас.

Общност за демократично образование вярва, че процесът на учене и саморазвитие е естествен и вътрешно стимулиран при всеки човек. Ученето е непрекъснато и навсякъде. Ученето се осъществява под най-различни форми и начини – игра, наблюдение, разговор, беседа, преживяване, експеримент, лично изследване, проекти, индивидуални уроци, групови занимания. Много често най-доброто учене става извън класната стая.

Общност за демократично образование е член на Европейската общност за демократично образование, която популяризира този образователен модел като изключително важен в демократичните страни.

Маги Благоева е бакалавър по „Българска филология“ към СУ „Св. Климент Охридски“, предстои ѝ дипломиране като магистър по „Психология на развитието“. Преди Центъра за демократично учене е работила година и половина в различни държавни училища като учител по български език и литература, както и като учител по танци. Член на Общност за демократично образование, един от създателите и директор на Център за демократично учене в София .