facebook

Събития

dsc-0100_678x410_crop_478b24840a
21.05.2018 14:40
Събития

Семинар „Един свят, хиляда композиции“

В рамките на текущия семинар на департамента

Корпус 2, зала 706

Организатори:
департамент „Информатика“
ЮБИСОФТ СОФИЯ

Водещи:
Бисер Парашкевов и Росен Цветанов – лийд 3D артисти

Как се създават безгранични светове и истории с помощта на визуалните изкуства? Какви са предизвикателстватата в това да изграждаш реалистични светове и такива, в които играчът пълноценно да изживее своите фантазии? Потопете се в света на видео игрите през опита на професионалистите от Юбисофт София.

Росен Цветанов и Бисер Парашкевов оглавяват всички 3D арт екипи в студиото на Юбисофт София. Част от компанията са почти от самото ѝ създаване през 2006 година. Към създаването на видеоигри ги водят страстта им към изкуството и съчетаването му с най-съвременните технологии в света на най-бързо развиващата се част от развлекателната индустрия. Основната им роля в компанията е свързана с реализацията на артистичната визия на играта и управлението и развитието на екипа от артисти. Те отговарят за визуалното изграждане на света в една игра, което да покрие всички изисквания в проекта при използване на максимума от възможности, предлагани от технологичните платформи.

Еди Беннун – арт директор
Развитието на Еди Беннун като художник е преминало през почти всички сфери на класическото и дигитално рисуване. Със създаването на концепт арт се занимава от 2001 година насам. В Юбисофт София Еди работи повече от 11 години и е бил част от почти всички проекти на студиото, сред които игри от световноизвестните поредици Assassin’s Creed, Tom Clancy’s Ghost Recon, Prince of Percia и др. В ролята си на Арт директор Еди отговаря за създаването на цялостната артистична визия на една игра.